skip to Main Content

Rijpcellen

Onze specialiteit is het ontwerpen, installeren en onderhouden van rijpcellen. Deze vindt u dan ook terug in rijperijen over de hele wereld. Naast nieuwbouw bent u ook voor advies en renovatie van uw rijperij aan het juiste adres.

Alles onder controle

De rijpcellen worden met name toegepast voor het gecontroleerd en gelijkmatig rijpen van exotisch fruit zoals bananen, mango’s, avocado’s, papaja’s, kiwi’s en meer.

Met meer dan 50 jaar ervaring bieden wij advies en oplossingen op maat. Samen met u zoeken wij naar de oplossing die aan uw vraag kan beantwoorden.

Wij hebben diverse rijpsystemen ontwikkeld die zich onderscheiden door zeer lage operationele kosten, flexibiliteit van belading en verpakkingssoort en een maximale kwaliteit van het fruit. Wij zijn gespecialiseerd in turn-key projecten (van ontwerp tot after-sales), maar zijn u ook graag van dienst zijn bij gedeelten daarvan.

RIJPSYSTEMEN

In de loop der tijd heeft De Laat een aantal rijpsystemen ontwikkeld die zich onderscheiden door zeer lage bedrijfskosten en maximale kwaliteit van het fruit:

EcoTop Tarp

Beproefd systeem met afdekdoek en één luchtrichting. Verlies oppervlakte door zuigwand.

EcoTop Turn

Uniek systeem met omkeerframe voor fans met 2 luchtrichtingen (minder weerstand, optimale flow). Laag energieverbruik en optimaal rijpresultaat

EcoTop Twin

Bekend systeem met omkeerbare fans met 2 luchtrichtingen.

EcoTop Smart

Verplaatsbare, standalone rijpcel voor verschillende fruitsoorten. Direct inzetbaar op uiteenlopende plaatsen. Tevens geschikt voor “vertical farming” en voorkoeling.

Ripe-Pro

De Ripe-Pro® is een installatie die voorziet in gemixt rijpgas, zoals die in rijpcellen gebruikt wordt. Dit betekent, dat het niet langer nodig is vooraf gemixt gas te kopen, hetgeen een besparing van min. 70 % op de rijpgaskosten oplevert.

  • De Ripe-Pro kan eenvoudig geïnstalleerd worden bij elke rijpingsfaciliteit
  • Het digitale controlesysteem is eenvoudig te bedienen door middel van een touchscreen
  • De Ripe-Pro is uitgerust met tellers die het gasverbruik en bedrijfsuren bijhoudt
  • De Ripe-Pro is op afstand te besturen
  • De Ripe-Pro kan ook gebruikt worden bij andere fruitsoorten of toepassingen
  • Laag energieverbruik
  • CE&ATEX gecertificeerd

Bio-Turbo

Met de Bio-Turbo wordt de shelf-life van het product door ethyleenafbraak verlengd.

Dit gebeurt met behulp van ozon. Doordat deze zich in een gesloten unit bevindt, is de ruimte tijdens het proces gewoon toegankelijk. Bijkomend voordeel is, dat de Bio-Turbo bacteriën en schimmels doodt.

Back To Top