In deze Australische rijperij wordt gewerkt met een uniek concept, waarbij zelfstandige rijpers rijpcellen kunnen huren waar zij eigen bananen of avocado's kunnen rijpen. Omdat de rijpcellen dus door verschillende personen met verschillende producten worden ingezet, was het cruciaal om het mogelijk te maken dat rijpcellen individueel en op afstand konden worden bestuurd. Op deze manier kan iedere rijper de temperatuur, luchtstroom en luchtvochtigheid in een ruimte bepalen zonder inzicht te hebben in andere rijpcellen.
Iedere rijping wordt afgesloten met een rijpprotocol voor de koper wat automatisch wordt gegenereerd door de rijpinstallatie, waarbij wordt gespecificeerd op welke manier en met welke temperaturen de producten zijn gerijpt.
In alle rijpcellen wordt gebruik gemaakt van natuurlijk koudemiddel. Montague koos voor De Laat Koudetechniek wegens het feit dat Australische rijpinstallaties veel meer energie verbruiken dan onze installaties. Door de rijpkamers in ons eigen magazijn voor te bereiden en vervolgens samen te stellen in Australië werd het ondanks logistieke uitdagingen mogelijk om dit project aan de andere kant van de wereld te kunnen realiseren.
Neem dan contact op met onze expert, Adriaan!